Her har vi plads til alle og brug for alle – uanset køn, alder og personlighed. Vores solide fundament er nemlig støbt af mangfoldighed og retten til at være sig selv – og det vil vi ikke lave om på. Vores fællesskab blomstrer, når vi indgår i inspirerende relationer, og når initiativ og engagement spirer. I Sinding-Ørre VIL vi hinanden. Vi tilbyder et sammentømret fællesskab for alle, men et godt fællesskab giver også plads, fred og ro til dem, der ønsker dette.

Sinding-Ørre er betagende natur. Det er tryghed, mangfoldighed, sammenhold og så uendelig meget andet. Kort sagt: Sinding-Ørre er det bedste sted at bo! Vil du også være en del af fællesskabet? Her har vi altid plads til flere.

Hvad siger dem der bor der nu?

To byer – ét fællesskab

Til dagligt siger vi Sinding-Ørre. Det er vores by – her vi hører hjemme. Men faktisk er Sinding-Ørre en sammenlægning af to byer – nemlig Sinding og Ørre, som du nok har gættet. Byerne er delt over på midten af Motorvejen mellem Herning og Holstebro, men end ikke en trafikeret vej skal forhindre os i at være en fasttømret enhed. Vi har nemlig en fast sikker forbindelse over motorvejen – med cykel- og gangsti.

ØRRE:

Ørre er den ældste og mindste af de to byer med snoede veje og små fortove. Med den lille kirke uden tårn fra 1200-tallet i bymidten, med Hammerum Herreds ældste forsamlingshus fra 1889 på den anden side af gaden og med de to gårde, Ørrehus og Vejrmøllegård som varemærker. Ørre emmer af hygge, ro, historisk vingesus og betagende natur.

SINDING:

Et par kilometer i den anden retning ligger Sinding, der er den nyeste og mest moderne af de to landsbyer. Klods op ad Motorvejen med egen støjskærm skyder Sinding frem med alskens moderne faciliteter og et blomstrende aktivitetsliv. Her findes alt til den moderne børnefamilie, det pensionerede ægtepar og alle derimellem.

Og hvad er det så? Hvad er det, der efter vores mening gør Sinding-Ørre til et fantastisk sted at bo? Det vil vi meget gerne fortælle dig lidt mere om her.

Naturen i baghaven

Værdsætter du roen, fuglenes fløjten og det bølgende landskab? Det er måske en stramning, at det ligger lige i baghaven, men du skal ikke tage mange skridt, før du befinder dig i noget af Vestjyllands smukkeste natur. Men Sinding-Ørre er ikke bare smuk natur – det er også afvekslende natur. Området ligger på istids-grænsen, hvilket har skabt frodige skove, snoede vandløb og bjerge – eller, det kalder vi det i hvert fald.

Ørre er især karakteriseret ved de åbne sletter med store vidder og lyng så langt øjet rækker. En tur ud på heden er meditation for krop og sind – og hvem ved – måske er du heldig at se store, flotte krondyr liste forbi. Ørre er også masser af vandløb, som Herningholms ø, Store å, Løven å, Sunds Nørre å og Røjen bæk, der inviterer til at trække i vaders og kaste snøren i vandet. Her er der også mulighed for at hoppe i kano, padle sig ned ad åen og eventuelt overnatte i shelters på kanopladsen i Nybro.

Landskabet i Sinding er anderledes – men mindst lige så fortryllende. De flade heder er byttet ud med bølgende bjerge – også kaldet Sinding bjerge. Egentlig er det blot en gammel sandgrav, men hvad gør det, når det har skabt noget af landets smukkeste bakkelandskab. Et landskab, som kan nydes på tætteste hold via den anlagte natursti, der guider én igennem bakker, dale, moser, marker og enge.
Også her er der mulighed for naturmennesket at overnatte i shelters ved moutainbikebanen.

Til Bilka på et kvarter

”Vi skal ikke bo ude midt i ingenting – på bøhlandet”

Bare rolig! Godt nok er vi omringet af prægtig natur, men det betyder ikke, at du skal på en dagsrejse for at nå det pulserende byliv. Sinding-Ørre ligger nemlig pragtfuldt – uanset hvilken nærliggende by du skal til. Motorvejen fører dig hurtigt til Holstebro den ene vej, og skal du et smut til Bilka inde i Herning, kan du stå klar ved køledisken eller i grøntafdelingen på et kvarter. Det svarer velsagtens til den samme tid, som herningenserne skal bruge på at forcere midtbyens trafikkaos.

Vælger du at flytte til Sinding-Ørre, kan du altså kombinere ro og idyl med kort afstand til eksempelvis arbejde, shopping det nye Super sygehus eller hvad de større byer ellers har at byde på. Du er med andre ord ikke isoleret, og den korte afstand kommer som regel bag på de fleste. Vil du have syn for sagen, kan du jo komme et smut forbi, se vores fantastiske by og efterfølgende køre til Herning. Du vil blive overrasket!

Mere hus for pengene

Har du fulgt lidt med på boligmarkedet i de senere år, så ved du også, at priserne er taget på himmelflugt. Specielt i de større byer, hvor du skal hoste op med mange penge for få kvadratmeter. Har du ikke intentioner om at sætte dig stramt i et huskøb, så har du endnu en god grund til at overveje Sinding-Ørre som dit nye hjem.

Nu har vi godt nok pralet med, at du hurtigt kan komme til blandt andet Herning og Holstebro, men afstanden gør alligevel, at du i Sinding-Ørre kan få betragteligt mere hus for pengene. Mere hus, flottere natur, stærkere fællesskab og sågar råderum til at gøre det, du allermest har lyst til. Tja, vi spørger os selv, hvorfor man skal betale overpriser i Herning, når man kan bo i idylliske omgivelser tæt på det hele?

Sved på panden og jord på knæene

I Sinding-Ørre ligger vi ikke på den lade side. Hverken når det kommer til at udvikle byen sammen, eller når vi, sammen eller individuelt, vil have sved på panden i det daglige. I Sinding-Ørre har du alle muligheder for at leve et aktivt liv – hvad enten det skal være i pagt med naturen eller på halgulvet.

Den fantastiske natur gør løbeturen til en leg, og er du mere til adrenalinpumpende aktiviteter, er den anlagte mountainbike-bane på 4,1 kilometer i kuperet terræn en oplagt mulighed. Du kan selvfølgelig også bytte jernhesten ud med en hest af kød og blod i den lokale rideklub.

Uanset alder, armkræfter og ambitionsniveau kan du føre et aktivt liv i Sinding-Ørre takket være vores stærke foreninger og mange arrangementer. De yngste kan blandt andet brænde engegien af på boldbanerne og i den moderne multihal i Sinding, mens den ældste del af befolkningen kan få pulsen op til pensionistmotion, søndagsfodbold og meget mere.
Vi siger det lige én gang til: I Sinding-Ørre har vi plads til alle!

Midtpunkt for kultur og læring

Vi påstår ikke, at Sinding-Ørre er midtpunktet for kultur og læring sådan helt generelt. Men nu forholder det sig sådan, at vores kulturelle og uddannelsesmæssige samlingssted hedder Sinding-Ørre Midtpunkt. Og det er vi stolte af. Det er her, vores stærke sammenhold og spirende aktivitetsliv springer ud i fuldt flor.

Midtpunktet huser blandt andet daginstitution samt områdets folkeskole med tidssvarende faciliteter, der opfylder kravene til moderne uddannelsesinstitutioner. Det er endvidere i Midtpunktet, at Sinding Gymnastik- og Idrætsforening holder til med boldbaner og multihallen, og derudover kan den resterende del af beboerne også deltage i aktiviteter i Midtpunktet. Derfor er Midtpunktet et helt naturligt omdrejningspunkt, hvor det summer af glade børn og forpustede voksne.

Har vi overbevist dig om,…..
At Sinding-Ørre bestemt er overvejelsen værd, når I skal finde en ny base? Hvis ikke, så vil vi gerne slå fast med syvtommersøm, hvorfor vi selv har svært ved at holde begejstringen tilbage, når vi fortæller andre, at vi bor i Sinding-Ørre.

Du skal vælge Sinding-Ørre, hvis du også værdsætter:

[ S ]ammenhold og fællesskab
[ I ]ldsjæle, der sikrer byernes konstante udvikling
[ N ]ærhed og tryghed
[ D ]en korte vej til Herning og Holstebro
[ I ]ngen forskelsbehandling – her er plads til alle
[ N ]atur når det er absolut smukkest
[ G ]ensidig interesse og respekt på tværs af generationer

[ Ø ]nsket om gode institutioner og foreninger
[ R ]igdommen ved at indgå i inspirerende relationer
[ R ]igtig mange penge at spare på hus i forhold til Herning
[ E ]t aktivt liv både inde og ude

Velkommen til Sinding-Ørre:
”Vores by, vores hjem, vores drøm” – ska´ Du med ?